title-box

Terapi - depression og angst

Terapi - depression og angst

Dårligt humør eller depression
Alle kender til at have en dag, hvor man er i dårligt humør.
Depression handler ikke bare om dårligt humør. Det er en alvorlig sygdom, men en sygdom som i de fleste tilfælde kan behandles.

At have en depression er almindeligt. Hver 5. voksne dansker rammes en gang i sit liv af depression. Hvis du er ramt af en depression påvirker det også din familie. Har du børn, er det vigtigt, at de bliver tænkt ind i behandlingen. Dine børn har brug for at vide, at det ikke er deres skyld, du er ked af det.

Depressionens kendetegn
Har du en depression er du nedtrykt og føler dig trist og uendeligt træt. Du kan også være en af dem, der slet ikke føler noget.

  • Måske er du angst. Angst for om du er ved at blive sindssyg. Angst fordi du ikke synes, du kan kende dig selv. 
  • Du kan blive overvældet af skyldfølelser og selvbebrejdelser. Du føler ikke, du slår til. Du føler, der er ting du ikke får gjort eller gør forkert.
  • Du kan have en pinefuld indre uro. Føler rastløshed og angst så du ikke kan finde hvile.
  • Det kan give dig tanker om selvmord. Du tænker, at du ikke har fortjent at leve og at døden vil være en befrielse. Tanker om selvmord ses ofte i forbindelse med depression og skal tages alvorligt.
  • Dine spisevaner kan også have ændret sig. Du spiser meget mere end du plejer, eller har næsten ingen appetit.
  • Dit søvnbehov kan være påvirket. Uro og rastløshed forhindrer dig i at sove. Eller du føler dig så træt at du sover meget mere end du plejer.


Egen læge
Du skal kontakte egen læge, hvis du gennem længere tid har følt dig nedtrykt. Han kan fastslå om du har en depression.

Muligheder for behandling
Lettere og moderate depressioner kan behandles med samtaleterapi og medicin.
Fordelen ved at bruge samtaleterapi er, at  de erfaringer du erhverver dig i forbindelse med psykoterapi, kan bruges igen.
Mange mennesker oplever at få gentagne depressioner. Der er beviser for, at hvis der arbejdes psykoterapeutisk med den indre struktur, får du en anden robusthed. Det  hjælper dig til at reagere mere konstruktivt i hverdagene når du får behov for det. Derved modvirker du gentagne depressioner.

Min behandling
Behandlingen er individuelle samtaler. Eventuelt parsamtaler, for at din partner kan få hjælp til, at vide hvad det er der sker for dig og hvordan han eller hun bedst kan støtte dig.
Har du børn, vil deres oplevelse af din depression, blive anerkendt og de vil få hjælp til at forstå, at det ikke er deres skyld.
Du bliver taget alvorligt i vores samtaler. Vi finder ud af, hvor du har brug for støtte, så du kan få overskud til at se på, hvordan din egen indre struktur er. Hvordan den er blevet således og hvad det betyder det i forhold til det liv du ønsker at leve. På denne måde kommer du til at få et grundigt kendskab til dig selv og du får hjælp til at finde de nye veje du vil gå, hermed bygger du et bedre liv op for dig selv.

Har I spørgsmål eller ønsker en tid er i velkomne til at ringe :

Hanne Isbak, Stormgade 9, 7100 Vejle, tlf. 20498676.

eller sende en mail til:

Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.